Bogat proteinima, izdašan, ukusan, drži sitost, a na trpezama se nalazi već vekovima unazad.
Postoje različite sorte pasulja, kao i načini pripreme. Predstavljam vam jedan praktičan posni (veganski) recept, koji će vas sigurno oduševiti.
Potrebni sastojci:
* glavica crnog luka
* 2 čena belog luka
* šargarepa
* kockica celera
* 400 gr pasulja (belog)
* 2 pečene crvene paprike
* začini
* lovorov list
* maslinovo ulje
Priprema:
Preko noći ostaviti pasulj u hladnoj vodi. Procediti vodu, sipati novu i kuvati pasulj kad proključa 15 min. Sitno iseckati luk, šargarepu, celer, pa propržiti u vrelom ulju. Dodati pasulj, crvenu papriku (sitnije iseckanu), pa prodinstati. Dodavati začine i vodu da povrće pliva, pa ostaviti da se kuva oko 40 min.Dodati peršun po želji.
Prijatno!