• 24 Jun 2022
  • Slano

Pasulj

Bogat proteinima, izdašan, ukusan, drži sitost, a na trpezama se nalazi već vekovima unazad.

Postoje različite sorte pasulja, kao i načini pripreme. Predstavljam vam jedan praktičan posni (veganski) recept, koji će vas sigurno oduševiti.

Potrebni sastojci:

* glavica crnog luka

* 2 čena belog luka

* šargarepa

* kockica celera

* 400 gr pasulja (belog)

* 2 pečene crvene paprike

* začini

* lovorov list

* maslinovo ulje

Priprema:

Preko noći ostaviti pasulj u hladnoj vodi. Procediti vodu, sipati novu i kuvati pasulj kad proključa 15 min. Sitno iseckati luk, šargarepu, celer, pa propržiti u vrelom ulju. Dodati pasulj, crvenu papriku (sitnije iseckanu), pa prodinstati. Dodavati začine i vodu da povrće pliva, pa ostaviti da se kuva oko 40 min.Dodati peršun po želji.

Prijatno!

Podeli: