• 24 Jun 2022
  • Slano

Punjene paprike (posne)

Šta pripremati u postu? Večita dilema i nedostatak ideja. Pred vama je odličan recept, koji će zasigurno postati često jelo na trpezi.

Potrebni sastojci:

*glavica crnog luka

*200 gr sojinih ljuspica

*5 kašika pirinča

*maslinovo ulje

*mlevena crvena paprika, biber, so, vegeta

*7 paprika

*100 gr biljnog kačkavalja

Priprema:

Najpre sojine ljuspice prokuvati u vodi i istu prosuti.
Pirinač ostaviti preko noći da odstoji u vodi i dobro ga oprati.
U maslinovom ulju propržiti sitno iseckan crni luk, pa dodati soju, pirinač i začine. Dinstati i mešati nekoliko minuta.
Paprike staviti u dublju šerpu i puniti ih filom.

Možete ih zatvoriti kriškom paradajza. Sipati vodu do pola šerpe i dodati malo mlevene paprike.
Prekriti aluminijskom folijom i peći 30 min na 220⁰ u rerni.
Paprike možete preseći na pola, staviti preko rendani kačkavalj i zapeći 5 min u rerni, a i ne morate.

Možete ih služiti kuvane iz krompir pire.

Prijatno!

Podeli: