Šta pripremati u postu? Večita dilema i nedostatak ideja. Pred vama je odličan recept, koji će zasigurno postati često jelo na trpezi.
Potrebni sastojci:
*glavica crnog luka
*200 gr sojinih ljuspica
*5 kašika pirinča
*maslinovo ulje
*mlevena crvena paprika, biber, so, vegeta
*7 paprika
*100 gr biljnog kačkavalja
Priprema:
Najpre sojine ljuspice prokuvati u vodi i istu prosuti.
Pirinač ostaviti preko noći da odstoji u vodi i dobro ga oprati.
U maslinovom ulju propržiti sitno iseckan crni luk, pa dodati soju, pirinač i začine. Dinstati i mešati nekoliko minuta.
Paprike staviti u dublju šerpu i puniti ih filom.
Možete ih zatvoriti kriškom paradajza. Sipati vodu do pola šerpe i dodati malo mlevene paprike.
Prekriti aluminijskom folijom i peći 30 min na 220⁰ u rerni.
Paprike možete preseći na pola, staviti preko rendani kačkavalj i zapeći 5 min u rerni, a i ne morate.
Možete ih služiti kuvane iz krompir pire.
Prijatno!