Jelo za svaku priliku, a posno i pogodno za osobe koje ne jedu meso. Ukus oduševljava, zato ga obavezno probajte.
Potrebni sastojci za pripremu:
* 400 gr šampinjona
* glavica crnog luka
* 6-7 sojinih šnicli
* 2 kašike speltinog brašna
* čaša biljnog mleka
* maslinovo ulje
* vegeta, so, biber
Priprema:
Šampinjone oprati, iseći luk i njih, pa ih pržiti u maslinovom ulju.
Za to vreme sojine šnicle skuvati u vodi. Kada proključa voda kuvati ih 3 min.
U dubljoj posudi pomešati brašno i začine, pa sojine šnicle iscediti od vode (dobro) i uvaljati u brašno.
Kada su šampinjoni skoro pa gotovi, skloniti ih sa strane tiganja i u sredinu staviti šnicle.
Pržiti kratko, 1-2 min, okrenuti ih i preko staviti šampinjone.
Ostatak brašna od pohovanja pomešati sa biljnim mlekom (može biljno mleko u prahu i voda) i preliti šnicle i šampinjone.
Bitno je mešati da ne zagori jelo, a vrlo brzo će postati gusto. Možete dodati još začina, ako volite začinjeniju hranu. Prijatno!