• 24 Jun 2022
  • Slano

Lovačke šnicle bez mesa

Jelo za svaku priliku, a posno i pogodno za osobe koje ne jedu meso. Ukus oduševljava, zato ga obavezno probajte.

Potrebni sastojci za pripremu:

* 400 gr šampinjona

* glavica crnog luka

* 6-7 sojinih šnicli

* 2 kašike speltinog brašna

* čaša biljnog mleka

*  maslinovo ulje

* vegeta, so, biber

Priprema:

Šampinjone oprati, iseći luk i njih, pa ih pržiti u maslinovom ulju.

Za to vreme sojine šnicle skuvati u vodi. Kada proključa voda kuvati ih 3 min.

U dubljoj posudi pomešati brašno i začine, pa sojine šnicle iscediti od vode (dobro) i uvaljati u brašno.

Kada su šampinjoni skoro pa gotovi, skloniti ih sa strane tiganja i u sredinu staviti šnicle.

Pržiti kratko, 1-2 min, okrenuti ih i preko staviti šampinjone.

Ostatak brašna od pohovanja pomešati sa biljnim mlekom (može biljno mleko u prahu i voda) i preliti šnicle i šampinjone.

Bitno je mešati da ne zagori jelo, a vrlo brzo će postati gusto. Možete dodati još začina, ako volite začinjeniju hranu. Prijatno!

Podeli: