• 24 Jun 2022
  • Slano

Sarma od heljde

Neobična i zdrava, a idealna za posne trpeze. Morate je probati.

Potrebni sastojci:

* glavica crnog luka

* 3 čena belog luka

* šargarepa

* 100 gr integralnog pirinča

* 150 gr heljde

* maslinovo ulje

* kiseli kupus (jedna veća glavica)

* začini (so, biber, mlevena paprika)

Priprema:

Luk oljuštiti, oprati i iseckati. Propržiti u ulju, pa dodati sitno iseckanu šargarepu.

Heljdu i šargarepu ostaviti da odstoje u vodi oko sat vremena, a onda dodati u povrće, kao i začine.  Mešati i pržiti još desetak minuta.

Na svaki list staviti kašiku fila i umutiti sarme.

Poređati listove  kupusa u dublju šerpu, zatim staviti sarme i sipati vodu da ih prekrije.

Kuvati u zagrejanoj rerni na 220⁰  oko 2h.

Od ove mere izađe 35 sarmi.

Prijatno!

Podeli: