Neobična i zdrava, a idealna za posne trpeze. Morate je probati.
Potrebni sastojci:
* glavica crnog luka
* 3 čena belog luka
* šargarepa
* 100 gr integralnog pirinča
* 150 gr heljde
* maslinovo ulje
* kiseli kupus (jedna veća glavica)
* začini (so, biber, mlevena paprika)
Priprema:
Luk oljuštiti, oprati i iseckati. Propržiti u ulju, pa dodati sitno iseckanu šargarepu.
Heljdu i šargarepu ostaviti da odstoje u vodi oko sat vremena, a onda dodati u povrće, kao i začine. Mešati i pržiti još desetak minuta.
Na svaki list staviti kašiku fila i umutiti sarme.
Poređati listove kupusa u dublju šerpu, zatim staviti sarme i sipati vodu da ih prekrije.
Kuvati u zagrejanoj rerni na 220⁰ oko 2h.
Od ove mere izađe 35 sarmi.
Prijatno!