Da li ste pravili posni odnosno veganski gulaš? Ako niste, ovo je sjajan recept, koji ne iziskuje mnogo vremena, a možete imati obezbeđen zdrav ručak za dva dana.
Potrebni sastojci:
*500 gr crnog luka
*2 dcl paradajz soka
*2 dcl ulja
*1 šargarepa
*2 paprike
*200 gr komadića soje
*začini (so, biber, mlevena paprika, peršun, celer)
*2 kašike speltinog brašna
Priprema:
U dubljoj šerpi zagrejati ulje, pa dodati luk, šargarepu i papriku sitno iseckanu ili izblendanu. Dobro izdinstati, pa dodati brašno, paradajz i začine. Soju obariti, iscediti i dodati u šerpu. Kuvati do tačke ključanja, pa dodavati vodu da bi se postigla željena gustina. Nakon 15-20 minuta gulaš će biti spreman za degustaciju.
Možete ga služiti uz pire, testeninu ili pirinač.
Prijatno!