• 24 Jun 2022
  • Slano

Posna pasta

Paste su nezaobilazni obroci, posebno na posnim trpezama. Predstavljam vam jednu od brojnih varijanti.

Potrebni sastojci:

-400 gr testenine (100% spelta @zrnora.rs)

-glavica crnog luka

-sveža crvena i zelena paprika

-100 gr sojinih komadića

-50 gr posnog/biljnog kačkavalja

-100 ml paradajz pirea

-nekoliko čeri paradajza

-so, biber

Priprema:

Testetninu kuvati oko 10 minuta od trenutka ključanja. Sojine komadiće kuvati dva minuta od trenutka ključanja.

Za to vreme oprati i iseći paprike i luk, pa ih zajedno sa sojom propržiti u vrelom ulju nekoliko minuta.

U tiganj sa povrćem dodati kuvanu i proceđenu testeninu, paradajz pire, začine, sve izmešati i preko narendati biljni kačkavalj.

Dodati čeri paradajz i služiti dok je toplo.

Prijatno!

Podeli: