• 24 Jun 2022
  • Slano

Rolat sa spanaćem

Jedan od omiljenih predjela na prazničnim trpezama. Brzo i jednostavno se priprema, vrlo je izdašan, a ukus predivan.

Za pripremu su potrebni sledeći sastojci:

*3 jajeta

*5 kašika brašna (ovseno integralno)

*prašak za pecivo

*čaša jogurta

*4 kašike ulja

*400 gr spanaća

*kašičica soli

*300 gr mlečnog namaza

*200 gr ćurećih prsa (šunke)

Priprema:

Najpre umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati žumanca, brašno, prašak za pecivo, ulje, jogurt, so i spanać. Mešati varjačom.

U pleh sa pek papirom staviti malo ulja, kako bi se kora lakše odvojila, pa izliti smesu i peći na 200⁰ oko 15 min.Koru odmah odvojiti od papira i uz pomoć vlažne kuhinjske krpe urolati i ostaviti tako dok se potpuno ne ohladi.Ohlađenu koru premazati mlečnim namazom ili vajkremom (može i sirni namaz) i preko staviti šunku. Rolat umotati i preko staviti prozirnu foliju. Ostaviti da prenoći u frižideru pre služenja.

Rolat možete premazati namazom po želji i ukrasiti kačkavaljem i maslinama.

Prijatno!

Podeli: