Jedan od omiljenih predjela na prazničnim trpezama. Brzo i jednostavno se priprema, vrlo je izdašan, a ukus predivan.
Za pripremu su potrebni sledeći sastojci:
*3 jajeta
*5 kašika brašna (ovseno integralno)
*prašak za pecivo
*čaša jogurta
*4 kašike ulja
*400 gr spanaća
*kašičica soli
*300 gr mlečnog namaza
*200 gr ćurećih prsa (šunke)
Priprema:
Najpre umutiti belanca u čvrst sneg, pa postepeno dodavati žumanca, brašno, prašak za pecivo, ulje, jogurt, so i spanać. Mešati varjačom.
U pleh sa pek papirom staviti malo ulja, kako bi se kora lakše odvojila, pa izliti smesu i peći na 200⁰ oko 15 min.Koru odmah odvojiti od papira i uz pomoć vlažne kuhinjske krpe urolati i ostaviti tako dok se potpuno ne ohladi.Ohlađenu koru premazati mlečnim namazom ili vajkremom (može i sirni namaz) i preko staviti šunku. Rolat umotati i preko staviti prozirnu foliju. Ostaviti da prenoći u frižideru pre služenja.
Rolat možete premazati namazom po želji i ukrasiti kačkavaljem i maslinama.
Prijatno!