• 24 Jun 2022
  • Slano

Supa sa knedlama

Da biste pripremili supicu sa knedlama možete se odlučiti da ona bude sa mesom, ali i bez njega. Odlična je za sve prilike, a lako se priprema.

Za pripremu su potrebni sledeći sastojci:

-200 gr piletine (batak, karabatak, krilca…) može i neko drugo meso (junetina, teletina, ćuretina)

-1 glavica crnog luka

-2 čena belog luka

-1 šargarepa

-so, biber, vegeta

-ulje

-peršun

-1 jaje

-6-7 kašika speltinog griza

-kašičica praška za pecivo

Priprema:

Najpre meso kuvajte u šerpi sa vodom, pa kada je kuvano izvadite ga i procedite tečnost da se ne bi našla neka koščica u supi. Luk i šargarepu iseckajte u blenderu ili secku, pa propržite u ulju. Potom sipajte vodu i dodajte sitno isečeno kuvano meso, začine i ostavite da proključa.

Za to vreme umutite belance viljuškom, zatim dodajte žumance, dve kašike ulja, griz, prašak za pecivo i začine, pa dobro umutite da smesa bude gusta. U proključalu supu stavljati kašičicom kneglice, vodeći računa da se ne raspadnu (ne bi trebalo ako se držite recepta).

Kuvati nekoliko minuta, pa dodati peršun.

Prijatno!

Podeli: