Da biste pripremili supicu sa knedlama možete se odlučiti da ona bude sa mesom, ali i bez njega. Odlična je za sve prilike, a lako se priprema.
Za pripremu su potrebni sledeći sastojci:
-200 gr piletine (batak, karabatak, krilca…) može i neko drugo meso (junetina, teletina, ćuretina)
-1 glavica crnog luka
-2 čena belog luka
-1 šargarepa
-so, biber, vegeta
-ulje
-peršun
-1 jaje
-6-7 kašika speltinog griza
-kašičica praška za pecivo
Priprema:
Najpre meso kuvajte u šerpi sa vodom, pa kada je kuvano izvadite ga i procedite tečnost da se ne bi našla neka koščica u supi. Luk i šargarepu iseckajte u blenderu ili secku, pa propržite u ulju. Potom sipajte vodu i dodajte sitno isečeno kuvano meso, začine i ostavite da proključa.
Za to vreme umutite belance viljuškom, zatim dodajte žumance, dve kašike ulja, griz, prašak za pecivo i začine, pa dobro umutite da smesa bude gusta. U proključalu supu stavljati kašičicom kneglice, vodeći računa da se ne raspadnu (ne bi trebalo ako se držite recepta).
Kuvati nekoliko minuta, pa dodati peršun.
Prijatno!