• 24 Jun 2022
  • Da li ste znali?

Zašto su dijete neuspešne?

Sigurno poznajete osobe koje su pribegavale raznoraznim dijetama i nisu postigle značajan rezultat. Pitate se zbog čega je tako?

Dijete su kratkog veka, jer iziskuju brojna odricanja, gladovanja i upravo zbog toga niko ne može izdržati takav tempo duži vremenski period. Inače su zahtevne i podrazumevaju odricanje od voća, određenog povrća, mlečnih proizvoda, a neke su zasnovane samo na proteinima, što je svakako pogubno za organizam nakon dužeg praktikovanja.

Bez obzira na to od čega se sastoje, ne utiču na pokretanje metabolizma, pa se po povratku na uobičajen način ishrane kilogrami vrate u većoj meri.

Preskakanje obroka nije preporučljivo, jer se na taj način ostvaruje veći deficit kalorija, a organizam pamti i „čuva“ zalihe kako bi „preživeo“, te se zbog toga ne gube kilogrami. Vrlo je važno imati redovne obroke u toku dana, koji su vremenski raspoređeni na tri do četiri sata.

Dijete predstavljaju neki oblik mržnje prema sebi, jer se kroz njih muči telo i opterećuju organi, kako bi se postigao cilj, koji se teško može održati.

Suština je hraniti telo pravilno. Šta to podrazumeva?

Pet izbalansiranih obroka u toku dana. Unos voća, povrća, mesa, ribe, mlečnih proizvoda, jaja, zdravih masti, orašastih plodova, žitarica i vode. Naučiti da se pravilno hranite, jer u suprotnom nijedna dijeta, ni nutricionistički režim neće imati efekat dugoročan.

Ako vam je potrebna pomoć, uvek nam se možete obratiti. Tu smo da vam olakšamo proces zdravog mršavljenja kroz proveren sistem sa dugoročnim rezultatima.

Podeli: