Sama pomisao na kajsije budi miris na leto, pripremu džema i degustaciju istog u jeku sezone. Ako ih ostavite u zamrzivaču imaćete ih tokom godine za pripremu raznoraznih đakonija, kao što je ova.
Potrebni sastojci:
*400 gr brašna (ovseno integralno ili speltino)
*4 kašike stevije
*kašika kokosovog ulja
*kašika organskog kakaoa
*prašak za pecivo
*kašika arome kajsije
*čaša kisele vode
*kašika mlevenog lana
*4-5 kajsija
Priprema:
U dublju posudu staviti sve navedene sastojke osim kajsija. Izmešati varjačom da se sjedine sastojci i testo sipati u kalup sa pek papirom. Preko poređati isečene kajsije i peći u zagrejanoj rerni na 220⁰ oko 20 min. Ako nemate sveže kajsije, mogu i suve. Sitno ih iseckati i dodati u smesu.
Čačkalicom proveravati da li je kolač dobro pečen. Ako testo ostane na čačkalici, onda nije.
Ohlađen kolač posuti stevijom (po želji).
Prijatno!