• 24 Jun 2022
  • Slatko

Patišpanj sa kajsijama

Sama pomisao na kajsije budi miris na leto, pripremu džema i degustaciju istog u jeku sezone. Ako ih ostavite u zamrzivaču imaćete ih tokom godine za pripremu raznoraznih đakonija, kao što je ova.

Potrebni sastojci:

*400 gr brašna (ovseno integralno ili speltino)

*4 kašike stevije

*kašika kokosovog ulja

*kašika organskog kakaoa

*prašak za pecivo

*kašika arome kajsije

*čaša kisele vode

*kašika mlevenog lana

*4-5 kajsija

Priprema:

U dublju posudu staviti sve navedene sastojke osim kajsija. Izmešati varjačom da se sjedine sastojci i testo sipati u kalup sa pek papirom. Preko poređati isečene kajsije i peći u zagrejanoj rerni na 220⁰ oko 20 min. Ako nemate sveže kajsije, mogu i suve. Sitno ih iseckati i dodati u smesu.

Čačkalicom proveravati da li je kolač dobro pečen. Ako testo ostane na čačkalici, onda nije.

Ohlađen kolač posuti stevijom (po želji).

Prijatno!

Podeli: