• 24 Jun 2022
  • Slatko

Cheese cake

Zasigurno jedan od omiljenih kolača/torti. Mnogi ga izbegavaju, misleći da je priprema komplikovana ili da neće uspeti, što je nemoguće. Pratite smernice i uživajte u poslastici.

Potrebni sastojci za pripremu:

*200 gr mlevenih badema

*200 gr mlevenih lešnika

*2 kašike kokosovog ulja

*sok od dve ceđene pomorandže

*500 gr Ella sira (ili Moja kravica)

*2 kesice želatina

*400 gr tečnog šlaga

*kašika arome vanile

*3 kašike javorovog sirupa (može agava ili kokosov)

*200 gr višanja

*kašika zaslađivača po želji

Priprema:

U činiji pomešati lešnike, bademe, kokosovo ulje i sok ceđene pomorandže. Izmešati kašikom i smesu staviti u kalup (26 cm) sa pek papirom (zbog lakšeg sečenja i vađenja kolača).

Poravnati smesu i ostaviti da odstoji na hladnom.

Umutiti šlag mikserom, pa dodati sir, javorov sirup i aromu vanile.

Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice. Dodati pet kašika vode i pomešati sa želatinom. Kada se stegne, želatinu staviti na šporet da se istopi, ali ne sme da ključa. Istopljenu želatinu sipati u smesu od šlaga i sira i mutiti mikserom.

Smesu sipati preko kore i ostaviti da odstoji u frižideru.

Višnje staviti u šerpu, dodati šolju vode i zaslađivač po želji. Kada proključa sipati želatin pripremljen po uputstvu.

Izmešati i ostaviti 15 min da se prohladi, pa sipati preko torte/kolača i ostaviti da prenoći.

Prijatno!

Podeli: