Zasigurno jedan od omiljenih kolača/torti. Mnogi ga izbegavaju, misleći da je priprema komplikovana ili da neće uspeti, što je nemoguće. Pratite smernice i uživajte u poslastici.
Potrebni sastojci za pripremu:
*200 gr mlevenih badema
*200 gr mlevenih lešnika
*2 kašike kokosovog ulja
*sok od dve ceđene pomorandže
*500 gr Ella sira (ili Moja kravica)
*2 kesice želatina
*400 gr tečnog šlaga
*kašika arome vanile
*3 kašike javorovog sirupa (može agava ili kokosov)
*200 gr višanja
*kašika zaslađivača po želji
Priprema:
U činiji pomešati lešnike, bademe, kokosovo ulje i sok ceđene pomorandže. Izmešati kašikom i smesu staviti u kalup (26 cm) sa pek papirom (zbog lakšeg sečenja i vađenja kolača).
Poravnati smesu i ostaviti da odstoji na hladnom.
Umutiti šlag mikserom, pa dodati sir, javorov sirup i aromu vanile.
Želatin pripremiti po uputstvu sa kesice. Dodati pet kašika vode i pomešati sa želatinom. Kada se stegne, želatinu staviti na šporet da se istopi, ali ne sme da ključa. Istopljenu želatinu sipati u smesu od šlaga i sira i mutiti mikserom.
Smesu sipati preko kore i ostaviti da odstoji u frižideru.
Višnje staviti u šerpu, dodati šolju vode i zaslađivač po želji. Kada proključa sipati želatin pripremljen po uputstvu.
Izmešati i ostaviti 15 min da se prohladi, pa sipati preko torte/kolača i ostaviti da prenoći.
Prijatno!