• 24 Jun 2022
  • Slatko

Čoko fantazija

Dezert, koji me je oduševio, a nastao je sasvim neplanirano. Napravite ga i uživajte u ukusima čokoladne fantazije.

Potrebni sastojci:

* 200 gr čokolade sa 85% kakaoa

* 50 gr trešanja (ili šumskog voća)

* 10 svežih urmi

* kašika kikiriki putera

* 100 gr badema

* dekoracija po želju

Priprema:

Sveže urme očistiti, staviti u vodu da odstoje, a potom ih staviti u blender i blendati zajedno sa bademima i kikiriki puterom.

Smesa bude gusta, pa možete dodati malo vode.

Silikonske kalupe ili papirne korpice premazati istopljenom čokoladom i ostaviti i frižideru nekoliko minuta.

Kada se čokolada stegne sipati u kalupe smesu od urmi, badema i kikiriki putera. Preko staviti zamrznuto voće. Mogu biti trešnje, višnje, jagode, šumsko voće, po vašem ukusu.

Preliti istopljenom čokoladom i dodati dekoraciju po želji. Korpice ostaviti u frižideru 30 min da se stegne čokolada.

Kalupe možete odmah skinuti i uživati u degustaciji ovog preukusnog dezerta.

Prijatno!

Podeli: