Dezert, koji me je oduševio, a nastao je sasvim neplanirano. Napravite ga i uživajte u ukusima čokoladne fantazije.
Potrebni sastojci:
* 200 gr čokolade sa 85% kakaoa
* 50 gr trešanja (ili šumskog voća)
* 10 svežih urmi
* kašika kikiriki putera
* 100 gr badema
* dekoracija po želju
Priprema:
Sveže urme očistiti, staviti u vodu da odstoje, a potom ih staviti u blender i blendati zajedno sa bademima i kikiriki puterom.
Smesa bude gusta, pa možete dodati malo vode.
Silikonske kalupe ili papirne korpice premazati istopljenom čokoladom i ostaviti i frižideru nekoliko minuta.
Kada se čokolada stegne sipati u kalupe smesu od urmi, badema i kikiriki putera. Preko staviti zamrznuto voće. Mogu biti trešnje, višnje, jagode, šumsko voće, po vašem ukusu.
Preliti istopljenom čokoladom i dodati dekoraciju po želji. Korpice ostaviti u frižideru 30 min da se stegne čokolada.
Kalupe možete odmah skinuti i uživati u degustaciji ovog preukusnog dezerta.
Prijatno!