Zvuči nemoguće, jer nas koh asocira na slatko mleko i kolač koji je natopljen njime. Za sve pronađemo zamenu, pa i za rafinisani šećer. Ukus kolača je bolji nego onog sa šećerom.
Isprobajte.
Potrebni sastojci:
*4 jajeta
*4 kašike speltinog griza
*4 kašike stevije
*1,5 kašika speltinog brašna
*prašak za pecivo
*1 l bademovog mleka ili nekog drugog biljnog
*3 kašike stevije
Priprema:
Najpre umutiti belnaca mikserom, potom dodati zaslađivač, pa žumanca, brašno, griz, steviju i prašak za pecivo i dalje mutiti mikserom.
Smesu izliti u podmazan kalup ili pleh 26 cm. Peći 15 minuta na 200 stepeni.
U šerpu sipati 1 l mleka i steviju, pa staviti na šporet da proključa.
Vreo kolač preliti mlekom i ostaviti da se hladi.
Prijatno!