Posuta lenja pita se priprema brzo, a jako je ukusna. Posna je, što će dobro doći na posnim trpezama.
Potrebni sastojci za pripremu:
* 1 kg jabuka
* 100 gr zaslađivača
* kašika cimeta
* 300 gr speltinog griza
* 150 gr speltinog brašna
* prašak za pecivo
* 100 ml ulja
* 300 ml vode
Priprema:
Jabuke izrendati, dodati cimet i zaslađivač, pomešati i podeliti na dva dela.
Brašno, griz i prašak za pecivo pomešati i podeliti na tri dela.
Pleh pouljiti, pa prvo staviti smesu od brašna, preko staviti smesu od jabuka i ravnomerno rasporediti, preko drugi deo brašna, pa opet jabuke i poslednji sloj je treći deo smese od brašna.
Posebno umutiti ulje i vodu i preliti preko lenje pite.
Peći na 200⁰ oko 40 min.
Prijatno!