• 24 Jun 2022
  • Slano

Slane galete (posne)

Galete su zastupljene na svim trpezama. Praktične su da se ponesu na put, da se posluže deca na rođendanima, da ih degustiraju gosti na slavama, svadbama, aposolutno u svim prilikama. Postoje različiti recepti za slatke i slane opcije, a ja vam ovog puta predstavljam jedan proveren recept, po kojem pravim ovu ukusnu užinu godinama unazad.

Potrebni sastojci:

*5 čaša speltinog ili ovsenog brašna

*1,5 čaša belog vina

*1 čaša maslinovog ulja

*kašičica soli

*prašak za pecivo

*100 gr susama

*50 gr kima

Priprema:

Sve sastojke staviti u dublju posudu, pa umutiti mikserom. Smesa bi trebalo da bude gusta. Ostaviti testo u frižideru 1h.

Aparat za galete premazati uljem, zagrejati i sipati smesu kašikom u aparat za galete (bakine kolače). Peći ih kratko, oko 1 min.

Mogu da stoje dva do tri dana, ali obično se pojedu odmah. Možete ih degustirati sa nekim namazom.

Prijatno!

Podeli: